Om -

Camilla Linde skriver science fiction för barn och drömmer om rymdfärder. Hon debuterade 2016 med ”Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå”, en fartfylld och humoristisk berättelse om rymdpiraten Snack Parrow. Serien har beskrivits som ”Douglas Adams för barn”. Camilla gillar också skräck och blandar det gärna med science fiction. Som i serien ”Den längsta resan”. Ett äventyr som utspelar sig på ett generationsskepp långt ute i rymden. 2020 debuterade hon också som rollspelskreatör och har hunnit medverka i Sagospelet rymd (vars ena världsbok utspelar sig i Snack Parrow-universumet), Sagospelet äventyr och inom kort även Sagospelet skräck.

Nominering:
”Vi var stjärnstoft” är en magisk novell. På ett vackert och konstnärligt sätt gestaltar den sorg med en extrem precision där varje ord känns vägt på silvervåg. Många formuleringar genom novellens gång etsar sig fast hos läsaren och med en enkel tankeställning: ”tänk om” öppnar novellen upp för många gripande dimensioner hos läsaren. 

Utdrag ur Vi var stjärnstoft

Det har blivit många. Textbubblor fulla av orden jag aldrig hann säga till dig. Du kan inte läsa dem. Ändå kan jag inte sluta skriva.