Litteratursällskapet Helsingborg presenterar

Vi är Förord.

Vi är fula, fina, ålderdomliga, trendiga, blodiga, svärmande, nervkittlande, kontroversiella, smekande, värkande och verkande, lekfulla, ljudliga och ljumma. Vi är en litterär plattform i nordvästra Skåne där lokala poeter, skribenter och författare kan vända sig för att inspireras och utbyta kunskap. Tillsammans växer vi och kan skapa en miljö som lever av samarbeten. Av att höras. Vi är ett rum där olika genrer får mötas och nötas. Där läsare och publik får stiga in i tidigare okända litterära världar. Vi är för era ord. Era röster. Oavsett styrka.
Vi är –

Litteratursällskapet Helsingborg är en ideell förening med fokusområde Nordvästra Skåne. I styrelsen sitter Katarina Emgård, EliSophie Andrée, Mathias Alexandersson, Sherine Calloway, Michaela Hennig och Linda Andersson. Tillsammans skapar vi en kreativ miljö för både läsare och kreatörer genom textkvällar och skrivarverkstäder.

Stort tack till Kulturförvaltningen Helsingborg och Region Skåne samt våra samarbetspartners Litteraturkanalen.se och Dunkers Kulturhus som gjort detta möjligt.